Over Artsen zonder Grenzen

Leer ons beter kennen.

Over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen verleent medische en humanitaire noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en bij uitbraken van dodelijke ziektes. Artsen zonder Grenzen werkt altijd met eigen teams van artsen en experts. Artsen zonder Grenzen biedt hulp in 70 landen. Op dit moment verleent de organisatie in 49 landen COVID-19 concrete coronahulp, in de overige 21 landen geeft Artsen zonder Grenzen onder meer voorlichting om corona te voorkomen en wordt de eventuele komst van het virus.

De zorg die Artsen zonder Grenzen verleent varieert van basiszorg en vaccinatieprogramma’s, tot specialistische chirurgie in een ziekenhuis. Maar ook verloskunde en psychosociale hulp in mentaal zware situaties behoort tot de hulpverlening. De medische teams worden bijna altijd ondersteund door logistiek medewerkers en waterexperts.

Bij Artsen zonder Grenzen werken 67.000 mensen uit 150 verschillende landen. www.artsenzondergrenzen.nl

Het laatste Artsen zonder Grenzen nieuws

Artsen zonder Grenzen staakt noodgedwongen noodhulp vluchtelingen en migranten aan Poolse grens

Artsen zonder Grenzen staakt noodgedwongen noodhulp bij de Poolse grens met Belarus omdat de organisatie herhaaldelijk de toegang tot het grensgebied is ontzegd door de Poolse autoriteite...

Open brief aan UvA: eredoctoraat voor vaccinontwikkelaars BioNTech

Op 10 januari reikt de UvA een eredoctoraat uit aan twee wetenschappers van BioNTech. Dit bedrijf zorgt er tegelijkertijd voor dat vaccins wereldwijd oneerlijk worden verdeeld.

93 procent Nederlanders wil eerlijke vaccinverdeling wereldwijd

Uit onderzoek van AzG blijkt dat een grote meerderheid van Nederland wil dat vaccins eerlijker worden verdeeld en dat er meer vaccins naar lage inkomenslanden moeten.

Ontvang het laatste Artsen zonder Grenzen nieuws via RSS.

Of abboneer handmatig met de Atom URL