Over Artsen zonder Grenzen

Leer ons wat beter kennen.

Over Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen verleent medische en humanitaire noodhulp in conflictgebieden, bij natuurrampen en bij uitbraken van dodelijke ziektes. Artsen zonder Grenzen werkt altijd met eigen teams van artsen en experts. Artsen zonder Grenzen biedt hulp in 70 landen. Op dit moment verleent de organisatie in 49 landen COVID-19 concrete coronahulp, in de overige 21 landen geeft Artsen zonder Grenzen onder meer voorlichting om corona te voorkomen en wordt de eventuele komst van het virus.

De zorg die Artsen zonder Grenzen verleent varieert van basiszorg en vaccinatieprogramma’s, tot specialistische chirurgie in een ziekenhuis. Maar ook verloskunde en psychosociale hulp in mentaal zware situaties behoort tot de hulpverlening. De medische teams worden bijna altijd ondersteund door logistiek medewerkers en waterexperts.

Bij Artsen zonder Grenzen werken 67.000 mensen uit 150 verschillende landen. www.artsenzondergrenzen.nl

Het laatste Artsen zonder Grenzen nieuws

Artsen zonder Grenzen hervat reddingswerk Middellandse Zee met eigen schip

Artsen zonder Grenzen hervat het reddingswerk op de Middellandse Zee met een eigen schip, de ‘Geo Barents’. De organisatie gaat mensen in nood redden en medische noodhulp verlenen.

Noordoost-Syrië: Groot tekort COVID-testen en vaccins

Artsen zonder Grenzen ziet de afgelopen maand een grote toename in het aantal besmettingen in ziekenhuizen in Hassakeh en Raqqa, ook onder zorgpersoneel. Een jaar na de eerste COVID-19 b...

Zuurstof, naast vaccins, van groot belang bij bestrijden COVID-19

Zuurstof is van essentieel belang bij het verslaan van de COVID-pandemie, naast vaccinaties en persoonlijke beschermingsmaterialen. Omdat vaccinaties wereldwijd onvoldoende beschikbaar zi...