Artsen zonder Grenzen ziet groot gebrek eerste levensbehoeften bij vluchtelingen Tigray

Artsen zonder Grenzen maakt zich grote zorgen om de mensen die het geweld in Tigray, Ethiopië zijn ontvlucht.  Tienduizenden zijn ontheemd in Ethiopië en tienduizenden vluchtten de grens over naar Sudan.  In het noordwesten en westen van Ethiopische steden als Shire, Dansha en Humera ziet Artsen zonder Grenzen dat tienduizenden ontheemden leven in verlaten gebouwen en bouwterreinen. Anderen hebben onderdak gevonden in kampen in het oosten en zuiden van Tigray. Voor deze mensen is er een groot gebrek aan voedsel, water, onderdak en gezondheidszorg.  

Vorig jaar is de militaire escalatie in Tigray, Ethiopië officieel tot een einde verklaard. In veel delen van de regio gaat lokaal geweld in veel delen van de regio echter door, waardoor de situatie voor de bevolking nog steeds erg schrijnend is.  

Groot gebrek aan eerste levensbehoeften 

Vluchtelingen in Sudan, hebben dringend onderdak, water, gezondheidszorg en voedsel nodig. Ook in de permanente kampen in Sudan waar veel vluchtelingen inmiddels verblijven is hier een groot gebrek aan. Artsen zonder Grenzen vreest dat hun gezondheid snel achteruit zal gaan als dit op korte termijn niet verandert. De organisatie roept alle humanitaire organisaties daarom op om te helpen.  

Favicon for newsroom.artsenzondergrenzen.nl Media kit: Refugees Tigray, Ethiopië en Sudan | Artsen zonder Grenzen Newsroom newsroom.artsenzondergrenzen.nl

Ooggetuigen doen verslag

In de afgelopen maanden heeft Artsen zonder Grenzen medische noodhulp verleend in de Amhara regio in Ehtiopië (grenzen aan Tigray) en in Sudan. Lees hier hoe de noodhulporganisatie daar helpt.

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Artsen zonder Grenzen nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL