Kerstcampagne Artsen zonder Grenzen: geef een symbolisch kerstpakket en draag bij aan noodhulp

Kerstcampagne al ruim 10 jaar succesformule 

Amsterdam, 7 december 2021 – De jaarlijkse kerstcampagne van Artsen zonder Grenzen gaat vandaag van start. Nederlanders kunnen symbolisch een kerstpakket vullen. Met elke gift worden levens gered van mensen in medische nood. Door de coronapandemie, rampen en conflicten is op veel plekken in de wereld dringend medische zorg nodig. Zorg voor mensen die in kampen leven op de Griekse eilanden, op straat slapen in een rampgebied zoals in Haïti of ondervoed zijn in Afghanistan. Al 50 jaar biedt Artsen zonder Grenzen medische hulp aan mensen in nood.  

De kerstpakkettencampagne loopt al ruim 10 jaar en genereert traditiegetrouw een enorme respons. Door het succes onder de vaste achterban is besloten om de doelgroep van de campagne uit te breiden. Op deze manier kunnen alle mensen in Nederland, vanuit de kerstgedachte, bijdragen aan noodhulp overal ter wereld. Via artsenzondergrenzen.nl kunnen bezoekers zelf hun kerstpakket samenstellen door hulpgoederen te kiezen. Uit representatief onderzoek in opdracht van de organisatie blijkt dat een op de vijf mensen in Nederland meer doneert rondom de feestdagen omdat zij dan stilstaan bij anderen die het minder hebben.*  

De campagne

De campagne ‘Geef een kerstpakket dat levens redt’ wordt aangejaagd met advertenties en advertorials in print media. In online media (nieuwssites) en social media worden bannering en video ingezet. Het campagnebeeld is ontworpen door creatief bureau G2K. In de visuals staat de helpende hand letterlijk centraal.Een kerstpakket met hulpgoederen kan bestaan uit:

  • schoon drinkwater (5 euro) 
  • een bevallingskit (10 euro) voor een veilige bevalling van moeder en kind in bijvoorbeeld Afghanistan. 
  • vaccins  (15 euro) om 60 kinderen in te enten tegen mazelen. 
  • speciale voeding (25 euro) om een ondervoed kind te laten aansterken (bijvoorbeeld in Madagaskar). 
  • muskietennet (50 euro) voor 20 netten om mensen tegen malaria te beschermen. 
Favicon for newsroom.artsenzondergrenzen.nl Perskit: Kerstcampagne | Artsen zonder Grenzen Newsroom newsroom.artsenzondergrenzen.nl

Over Artsen zonder Grenzen 

Artsen zonder Grenzen biedt al 50 jaar medische zorg aan slachtoffers van aardbevingen, epidemieën, conflicten en andere rampen. De medische noodhulporganisatie vindt dat iedereen in crisissituaties medische hulp moet kunnen krijgen. Artsen zonder Grenzen werkt altijd met eigen teams van artsen en experts.  

*het onderzoek werd in november 2021 uitgevoerd door Direct Research, in opdracht van Artsen zonder Grenzen. Voor dit onderzoek zijn 1041 mensen ondervraagd in de periode 18 – 22 november, met een man-vrouw verdeling van 50 procent. Nederland is representatief gewogen naar geslacht, leeftijd en opleiding. 

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Artsen zonder Grenzen nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL