Artsen zonder Grenzen roept op tot evacuatie kwetsbaren

Amsterdam, 9 september 2020 - In de nacht van 8 op 9 september is kamp Moria op Lesbos bijna volledig afgebrand. Rond de 12.000 mannen, vrouwen en kinderen moesten halsoverkop het kamp verlaten, zonder een alternatief onderkomen leven zij nu op straat. Ook de 35 mensen met corona die in isolatie waren. Het vluchtelingenkamp waar vorige week voor het eerst COVID-19 werd vastgesteld bij een van de vluchtelingen is sinds vorige week in volledige quarantaine.

 

Artsen zonder Grenzen onderzoekt nu wat de urgente noden zijn van de vluchtelingen. De noodhulporganisatie is in contact met de relevante autoriteiten om te zien hoe ze hen kunnen ondersteunen. Wat nu belangrijk is, is dat deze mensen een veilig heenkomen hebben.

 

Vijf jaar kamp Moria

Al vijf jaar zitten mensen in slechte omstandigheden vast in kamp Moria. Voor de brand waren er 13.000 inwoners in een opvangkamp voor vluchtelingen, asielzoekers en migranten dat slechts berekend is op 3.000 mensen. Met wanhoop en spanningen als gevolg. Artsen zonder Grenzen dringt al maanden aan op een evacuatie van de meest kwetsbare mensen. De noodhulporganisatie roept de EU en haar lidstaten op al deze mensen onmiddellijk naar een veilige plek op het vasteland of andere Europese landen te evacueren. Artsen zonder Grenzen staat klaar om noodhulp te bieden.

Favicon for newsroom.artsenzondergrenzen.nl Media kits newsroom.artsenzondergrenzen.nl

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Artsen zonder Grenzen nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL