Ambulance Artsen zonder Grenzen overvallen in Sudan

Op zaterdagochtend 3 april is een duidelijk herkenbare Artsen zonder Grenzen-ambulance in Sudan overvallen. De ambulance was van Rokero op weg naar het Al-Fasher ziekenhuis. Alle passagiers werden gedwongen de ambulance te verlaten en achtergelaten langs de kant van de weg op een afgelegen plek.  Al hun bezittingen werden gestolen. De ambulance werd meegenomen. Onder de vier passagiers was een zwangere vrouw die voor een spoedingreep naar het ziekenhuis moest. Alle passagiers zijn inmiddels veilig en de zwangere vrouw is alsnog behandeld.    

“Wij veroordelen deze aanval op de gezondheidszorg ten zeerste. Het is schokkend dat iemand in staat is om een ambulance aan te vallen met daarin een zwangere vrouw die met spoed naar het ziekenhuis moest. Gelukkig hebben de vrouw en haar ongeboren kind geen medische problemen overgehouden aan het incident”, zegt Monica Camacho van Artsen zonder Grenzen.  

“Artsen zonder Grenzen is nu noodgedwongen gestopt met het doorverwijzen van patiënten naar het Al-Fasher ziekenhuis tot we de veiligheid van patiënten en onze medewerkers kunnen garanderen. We roepen alle partijen in de regio op hulpverlening te respecteren.”  

Artsen zonder Grenzen geeft medische zorg in een ziekenhuis in Rokero op onder meer de eerste hulp en afdeling verloskunde. Als er meer specialistische zorg nodig is, verwijst Artsen zonder Grenzen patiënten door naar het Al-Fasher ziekenhuis.    

 

Contactgegevens

Gerelateerde thema's

Ontvang het laatste Artsen zonder Grenzen nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL